15 november

Verhalenavond

19.00 - 22.00 uur
Museum Opsterlân
Website

15 november 2019 is het zover: de Verhalenavond. Het vervolg op de geweldige ‘2018verhalen’ waarmee LF2018 begon. Op Verhalenavond ontmoet heel Friesland elkaar om te luisteren naar verhalen. Er worden verhalen verteld in huiskamers, musea, cafés, overheidsgebouwen, bij verenigingen en bedrijven. De Verhalenavond vindt plaats op verschillende locaties verspreid door heel Friesland. Er worden veel verschillende soorten verhalen ten gehore gebracht, van persoonlijke verhalen tot fantasieverhalen. Verhalenavond is een uniek evenement in Nederland. En eigenlijk een oude Friese traditie. Want zo’n 150 jaar geleden organiseerde men in Friesland ook jaarlijks een verhalenavond die men ‘Winterjûnenocht’ noemde.

Verhalenavond is een gratis evenement, voor zowel de vertellers als de bezoekers. Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf. Kijk voor meer informatie op www.verhalenavond.nl!

Op 15 november komen de stenen in Museum Opsterlân tot leven. Sommige stenen zijn al heel oud en hebben een lange reis gemaakt. Andere stenen zijn bewerkt en op allerlei manieren gebruikt. Ook zijn er de bakstenen waarmee het museum gebouwd is. Ook deze stenen hebben de afgelopen 132 jaar veel gehoord, gezien en meegemaakt. Welke verhalen er precies verteld gaan worden, is nog een verrassing, maar het zal een bijzondere avond worden met verschillende vertellers die op andere momenten als vrijwilliger in het museum werkzaam zijn.

 

In Gorredijk doet Museum Opsterlân hier aan mee

Deel dit op: