2 juni

Ronde van Gorredijk 2019

13.30 - 17.30 uur
Centrum Gorredijk
Website

Tijdens de “ronde van Gorredijk welke dit jaar op zondag 2 Juni wordt gehouden is er ook een prachtig programma samengesteld:

Programma:

13.30 uur            Marcel Oosten Hekwerk Juniorenwedstrijd
Voor het eerst in Gorredijk: een wedstrijd tussen de wielrenners van de toekomst. De junioren (17 en 18 jaar) rijden een wedstrijd over 60 kilometer.

15.30 uur            Kenonz Funklasse
Inmiddels een vast programmaonderdeel van de Ronde van Gorredijk. De Kenonz Funklasse is een wedstrijd voor wielrenners zonder een wedstrijdlicentie. Met jaarlijks diverse bekende sporters uit Gorredijk en omgeving aan de start. De wedstrijd duurt een half uur en twee ronden.

16.30 uur            Albert Heijn Elite Ronde van Gorredijk
Het hoofdgerecht op het menu van de Ronde van Gorredijk. Een wedstrijd over 80 kilometer met aan de start circa vijftig Elite amateurrenners.

Aandacht voor lekker eten
De Ronde van Gorredijk is dit jaar voor het eerst op zondagmiddag. De wedstrijden lopen door tot na etenstijd, maar bezoekers kunnen aan het einde van de middag rond het parcours genieten van heerlijk eten bij zes foodtrucks die staan opgesteld aan de Nieuwstraat tussen de Hoofdstraat en het marktterrein. Aanwezig zijn: De Grillende Boer, poffertjes, Tafeltje van Java, Tosh Kip, smoothiekraam en IJsmakerij Tikje Anders.

—————————–

Zondag 2 juni wordt het tropisch warm en door het geringe aantal aanmeldingen voor de dikke banden race heeft de organisatie helaas moeten besluiten om de dikke banden race af te lassen. Dit geldt ook voor de fietsbehendigheidswedstrijden die gepland stond op de promenade.

Deel dit op: