19 mei / 12.00 uur

Down to Earth, the forgotten people of Soosaare part III (t/m zondag 24 juni 2018)

12.00 uur
Museum Opsterland Gorredijk
Website

Dioni ten Busschen (objecten en wandepanelen van turf).

Diep, diep in Moeder Aarde, ónze Moeder Aarde, ligt al haar wijsheid en schoonheid verborgen. Door de ratrace waarin wij leven zijn we steeds verder daarvan verwijderd geraakt en vergeten we dat dit onze bron is, en de reden van ons bestaan. Soms even terugkijken, beseffen waar we vandaan komen en hoe wonderschoon Moeder Aarde is, maakt ons nederig en geeft ons ook een enorme kracht. Je weer onderdeel te voelen van een groter geheel geeft zin aan het leven.

Het binnenste van Moeder Aarde met al haar rotsen, grotten en gesteenten staat voor Dioni ten Busschen symbool hieraan, als de geboorte van het leven dat zij voedt en onderhoudt.

De verering van Moeder Aarde werd al in de prehistorie gevierd en zou ons vooral nú veel goed kunnen doen! Vruchtbaarheidsbeeldjes en grottekeningen over de jacht zijn de eerste vondsten die de mens achterliet in de natuur. In de tentoonstelling “DOWN TO EARTH” komen ze veelvuldig voor. Deze vormen dan ook de rode draad in het werk.

In de serie “The forgotten people of Soosaare part III” werden rotsen, grotten en gesteenten gebruikt om meubels en andere gebruiksvoorwerpen te vervaardigen.

Deel dit op: